dijous, 13 d’agost del 2009

UNA NIT A OLESA DE BONESVALLS

Una nit, un sopar.
A Olesa de Bonesvalls, la vigília de la Mare de Déu d'Agost es celebra un sopar obert a tothom.
Es diu, el SOPAR DE LES MORERES.
El Sopar de les Moreres és ja una tradició estiuenca que van engegar el grup de Dones del municipi d'Olesa de Bonesvalls (un poble de l'Alt Penedès). Aquest municipi és un terme molt accidentat, situat al massís del Garraf-Ordal i un dels pobles més muntanyosos de la comarca; és el que s’enfila més amunt dins el massís del Garraf. Si hi veniu a oxigenar els pulmons, aquí trobareu una bona excusa per caminar.
Però parlàvem de sopar, a Olesa de Bonesvalls. Parlàvem del SOPAR de les MORERES
Aquest sopar que es fa des de fa nou anys, es celebra la nit del 14 d'agost sota les moreres del Parc (de davant de l'escola) tot i que alguns anys (com aquest) s'hagi hagut de traslladar per obres al CEIP.
És un sopar obert a tothom qui vulgui, pensat per a aquells i aquelles que no són fora de vacances. Per a molts ja forma part de les activitats de l'agenda de vacances.
No cal ser del poble per participar-hi. Només cal seguir unes normes de participació tant peculiars com fàcils de dur a terme. Un dels objectius d'aquest sopar, a banda de trobar-se per sopar, és el de compartir els plats i postres que es porten des de casa, de manera que s'organitza en forma de self-service amb tot el que porten els participants i tothom pot tastar-ho tot. Un altre objectiu és el de produir el mínim residu possible (de paper, de plàstic, d'alumini,...), per la qual cosa cal portar-se el parament per sopar.
El grup organitzador posa les begudes, el cafè, el pa...
-Cada any s'edita un BAN convocant al sopar i recordant com s'hi pot participar.
- On està Olesa de Bonesvalls? Cliqueu el mapa.
- Com s'hi pot arribar? informació aquí
- Si teniu ganes de participar-hi podeu demanar més informació a donesvalls@gmail.com
Voleu veure el Sopar de les Moreres 2008 ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada